Hjulkalender 2016 – lucka 14: Shake down inför 2008 års Rally Sweden

Dags att hoppa in i tidsmaskinen igen och den här gången ställa timern på 2008 för att se film från Shake down inför det svenska VM-rallyt. På den tiden Malcom Wilson satsade blåvitt, Galli underhöll publiken och PG körde en fyrhjulsdriven Suzuki.

Rally-VM känns är hetare än på flera flera år och vi passar på att hålla trycket uppe med en film från Rally Sweden anno 2008, eller rättare sagt inför Rally Sweden anno 2008 då det är närmare sex minuter med fräna sladdar, snö(modd)sprut och skönt WRC-ljud från nerskakningen.

När bilarna hade gått i mål på söndagen så kunde man konstantera att det svenska VM-rallyt åter igen var en finsk triumf, den här gången en finsk Fordtriumf med Jari-Matti Latvala som segrare före Mikko Hirvonen. Vem blev trea då undrar ni? Jo, publikfavoriten Gianluigi Galli faktiskt.

De blågula insatserna toppades av Patrik Sandell i den ylande Peugeot 207 S2000 på en elfte plats totalt, det efter att WRC-hoppet PG Andersson fick bryta med en trött motor i Suzukin. Näst bästa svensk blev Lasse Storm i en Renault Clio Ragnotti på en 33 plats.