Hjulkalender 2016 – lucka 7: Flygande Ford i Midnattsspecialen

En lucka under den klassiska tävlingen Midnattsspecialen anno 2005 gömmer sig bakom lucka nummer sju på 2016 års hjulkalender. Här är det film från tävlingens tredje specialsträcka inskickat över tio år sedan av Leif Hedlund.

Skepptuna kanske inte många kan placera ut på landets avlånga karta, men om ni tänker er någon mil norr om Arlanda så kan säker de flesta få en hum om vart den lilla socken ligger. Där Stockholms blivit Uppland finns en flitig motorklubb som heter Skepptuna MK och som under många år arrangerade sin tävling Midnattsspecialen som under senare upplagorna inte kördes kring midnatten utan dagtid på en lördag i slutet av maj eller början på juni.

Här har ni ett actionfyllt filmklipp från 2005 års tävling som lockade 118 startande och vanns av SMK Uppsalas Mats Jonsson och Maria Lindwall.

050528_skepptuna_1zd

Dick Larsson kollar vägkanten under Midnattsspecialen 2005

Ni kan läsa det fylliga reportaget från Midnattsspecialen 2005 här på våran arkivsajt.