Hjulkalender 2016 – lucka 8: 2005 året då Petter Solberg vinner Rally Sweden

Bakom den åttonde lucka i Motorsport4sale Hjulkalender 2016 hittar vi film från och länkar till Rally Sweden 2005 och Likenässträckan som öppnade det svenska VM-rallyt det året. Det blev norskt i topp genom Petter Solberg.

Det är den mest spännande Silly Season i Rally-VM just nu på många många år, och vad passar bättre då än film och reportage från Rally Sweden. Året var 2005 och på startlinjen fanns en hel drös med svenska namn, talanger, namnkunniga och en gammal världsmästare.

Petter Solberg vann Svenska Rallyt 2005

Vann rallyt gjorde Petter Solberg före Markko Märtin. Bäste svensk blev Daniel Carlsson med en sjätteplats i en Peugeot 307 WRC. Tia totalt i en Skoda blev universaltalangen Mattias Ekström medans tredje bästa svenska förare blev ”Stecka” Walfridsson. Sen PG Andersson i Suzuki Ignis som bästa 2wd, självklart, på en 18 plats totalt medans ”Mäster” Blomqvist körde in som 20 totalt GruppN-Subaru.

Reportage från SS1/SS4 Likenäs Rally Sweden 2005 hittar ni här.