Mattias Ekström nominerad till Jerringpriset 2016 – Så här röstar du

Den svenske världsmästaren i rallycross, Mattias Ekström, är med bland de åtta topp-nominerade till 2016 års Radiosportens Jerringpriset – och nu är det upp till lyssnarna att rösta fram sin favorit. Så här gör du för att rösta fram en ”bilsportare” till det fina priset.

2016 års blågula idrottsår innehåller många fina prestationer, från så väl individuella idrottare som lagsportare, och nu är det åtta nominerade kvar att rösta på för Radiosportens lyssnare. Och en av dessa är 2016 års världsmästare i rallycross, multitalangen Mattias Ekström, som har chansen att bli den förste bilsportföraren att få folkets röst.

Mattias har varit med i kampen om Radiosportens Jerringpriset tidigare, 2007 blev han som DTM-vinnare femma i slutomröstningen (efter Zlatan Ibrahimovic, Susanna Kallur, Anja Pärson och Carolina Klüft) och redan 2004 var han också med i finalen, då slutade han som sjua i omröstningen efter DTM-titeln (vinnare blev Stefan Holm).

Mattias EkströmMen i år kan det blir jämnare än någonsin, ingen Zlatan och inga skidskyttar är med, och varje röst kommer att vara viktig. Så dra ditt strå till bilsportstacken och rösta på Mattias Ekström här på Radiosportens hemsida. Vinnaren av Radiosportens Jerringpriset presenteras på Idrottsgalan den 16 januari.

Klicka här och rösta på Mattias Ekström – NU!

Speedway-legenden Tony Rickardsson blev 2005 framröstad av det svenska folket som vinnare efter sin VM-titel i Speedway. Det före stora stjärnor som till exempel Kajsa Bergqvist, Anja Pärson, Carolina Kluft, Annika Sörenstam, Zlatan Ibrahimovic och herrlandslaget i Fotboll. Så visst kan en ”motorsportare” vinnare – det gäller bara att vi röstar.

1979 blev Håkan Carlqvist fyra och Björn Waldegård femma medans vinnaren av Novemberkåsan Sven-Erik Jönsson blev nia 1982. Året efter blev Håkan tvåa efter att vunnit VM för 500 cc i Motocross. 1984 fick bilsporten sin, innan Mattias vann, senaste världsmästare då Stig Blomqvist blev världsmästare i rally och svenska folket röstade fram Mästers VM-titel som den åttonde största idrottsprestationen det året.

På 90-talet var till exempelvis Kenny Bräck och Rickard Rydell med i slutomröstningarna efter sina fina prestationer på racingbanorna runt om i världen, men tillsammans med flera MC-förare räckte det inte enda fram. Kenny och Tony (och Mattias) var även med under 00-talet där då Tony slog till med vinsten 2005.

Mattias Ekström

nu måste det vara dags igen – vi har en världsmästare bakom ratt och fyra hjul och chansen till att bilsporten får folkets röst. Läs om vilka Mattias tävlar mot, och hur du röstar via telefon eller SMS. Och här kan du rösta via nätet på Radiosportens hemsida.

Klicka här och rösta på Mattias Ekström – NU!