Premiär för nya Hyundai i20 Coupe WRC 2017

Annons

På italienska Autodromo Nazionale i Monza avtäcktes 2017 års utmanare från Hyundai, nämligen nya i20 Coupe WRC. Det blir Hyundai Motorsport blir den nya tre-dörrars i20 Coupe WRC teamets tredje bil sedan mästerskapscomebacken i 2014.

I och med 2017 års nya reglemente så ersätter den tredje bilen de tidigare Hyundai i20 WRC (2014-15) och senast New Generation i20 WRC (2016). När nu fjärde säsongen drar igång hoppas teamet kunna rida på den våg av framgång man haft och att 2017 inte blir något undantag.

Premiär för nya Hyundai i20 Coupe WRC 2017

De nya föreskrifterna för 2017 års bilar gör att WRC blir ännu mer spektakulärt för åskådarna med mer tekniskt avancerade funktioner och en aggressivare design. Huvudfokus har legat på att förbättra aerodynamiken men även öka motorstyrkan från 300 till 380 hästkrafter och minska vikten på bilen.

Annons

Med nya Hyundai i20 Coupe WRC hoppas teamet att kunna bygga vidare på sin hittills mest framgångsrika säsong där de säkrade två segrar och ytterligare 10 pallplatser. Hyundai Motorsport tog också hem totala andraplatsen i 2016 års konstruktörsmästerskap.

Teamchefen Michel Nandan berättar:
– Vi är på väg in i en helt ny epok för sporten med de största regelverksändringarna på väldigt lång tid. Det har varit en teknisk utmaning som vi verkligen tacklat med entusiasm. En praktisk möjlighet att verkligen få utnyttja all den kunskap och erfarenhet vi tagit till oss under de senaste tre säsongerna.

– Ännu roligare är att alla team nu startar från noll och på lika villkor. Med tanke på att vi verkligen slogs i toppen under förra säsongen och slutade på andraplats är vi mer taggade än någonsin på att köra för segern. Jag är övertygad om att Hyundai i20 Coupe WRC är bilen som kommer ta oss dit.

Inför 2017 har teamet dessutom en oförändrad föraruppställning vilket kommer att ege teamet kontinuitet och teamanda tillsammans med nya bilen. Thierry Neuville, Hayden Paddon och Dani Sordo kommer såklart köra samtliga rallyn i mästerskapet.

Konstruktörer har möjlighet att ställa upp med totalt tre bilar i varje omgång. Hyundai Motorsports tre förare kommer därför köra under gemensam flagg 2017 – Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Annons