Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg sexa i WRC2 i Monte Carlo

Det blev en fin sjätteplats i WRC2 för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg när Rallye Monte Carlo avgjordes under tuffa förhållanden. Därmed fick duon en bra start på VM-säsongen med sitt team J-motorsport i deras Citroen DS3 R5.

– Det var väldigt tufft att ta sig i mål idag! Vi startade sista sträckan utan bromsar, och sen låste de sig under sträckan. Men vi är äntligen mål, säger Joakim efter målgång.

Emil och Joakim, som gjorde sin första start i tävlingen, hade som målsättning att ta sig till mål och skaffa erfarenhet inför framtiden, ett mål de lyckades med. De har kört sitt eget race och inte fokuserat på konkurrenternas tider. Trots det har man gjort stabila tider inom topp-fem på ett flertal sträckor.

– Känslan nu är så himla bra, den går inte att beskriva. Tävlingen har varit så extremt tuff. Det har vart otroligt långa sträckor, långa dagar och mycket slit för att ta sig hit, fortsätter Joakim.

Men resan har inte vart problemfri. På torsdagens första sträcka körde de sönder växellådan och tappade mycket tid. Efter ett växellådsbyte råkade de utför ett flertal punkteringar under tävlingens gång.

Men trots problem så höll Emil och Joakim deras sjätteplats i Monte-Carlo, vilket är deras hittills bästa placering i WRC2.

– Vi är nöjda med vår placering. Jag tror inte vi anade hur tufft det här rallyt skulle bli. Alla har gjort ett fantastiskt jobb, vårt team och vårt gravel crew som åkt igenom alla sträckor och gett oss information om vart det funnits snö och is på vägen, avslutar Joakim.

Rallye Monte Carlo 2017

Nästa tävling för Emil och Joakim blir på hemmaplan i Rally Sweden den 9-12 februari.Och då siktar man på att vara med och kriga högre upp i resultatlistan.

Läs mer om Emil och Joakims VM-satsning.