Helgens galnaste klipp från Monte Carlo – här går det i 209 blås

Av alla filmer, klipp och tv-sändningar från helgens VM-premiär i Monte Carlo måste detta vara med på topplistan när allt summeras. Det går i över 200 kilometer i timmen när Evans, Latvala och Ogier passerar kameran och man kan inte låta bli att titta igen och igen och …

Det är ”Isle of Man-feeling” över det här klippet, på gränsen till läskigt, när rallybilarna passerar i över 200 kilometer i timman. Det är ibland svårt att förstå HUR fort världens bästa rallyförare och co-drivers kör, men här fladdrar det i brallorna även om man sitter vid datorn eller glor ner i mobilen.

Annons:

Först ut på klippet Elfyn Evans och Daniel Barrit som till och med lättar lite innan de passerar kameran i sjuka 2-0-7 kilometer i timman. Några kilometer till samtidigt som någon aerodynamik-del på den nya WRC-bilen lossnat och Forden hade gått ”airborn”.

Efter det, på varvstopp i 202 kilometer i timman, kommer Jari-Matti Latvala och Miika Anttila smattrandes med den nya Toyota Yarisen som visade sig gå som en klocka, så vida det inte står ett träd i vägen förstås. Ljudet är priceless. Men ska de vinna så måste Mäknines grabbar trimma på den japanska bilen lite för …

… tredje och sist ut i klippet, men först i mål, kommer regerande världsmästaren Sébastien Ogier med Julien Ingrassia som visar vart skåpet ska stå. Dessa två fartfantomer toppar … håll i er … 209 kilometer i timman. Det på en smal asfaltsväg (och hur smal ska den inte kännas i 209 blås?) under ett rallyt som är känt för isfläckar … här gäller det att de som kört is-noter inte setat och tagit selfies under genomkörningen.

Vi tar ett klipp till när vi ändå är i farten, typ 200 … det är sju sekunder långt så du hinner se det också. Men blunda inte för då missar du när Latvala far förbi …

Det är galet … helt galet.

Annons: