Nytt år och ny bil väntar för Jacob Jansson

Efter två framgångsrika säsonger i Junior-SM växlar den regerande juniormästaren i Otrimmat 2wd, Jacob Jansson, upp till en ny klass och till fyrhjulsdrivet. Målet är att vinna Otrimmat 4wd och även komma start utomlands.

-Vi kollade på lite olika alternativ under hösten på vad vi skulle göra till den här säsongen, jag kände mig ganska klar med Forden, så det känns rätt att inte åka ett till år i J-SM utan istället köra 4WD igen, berättar Kopparbergsföraren.

Nytt år och ny bil väntar för Jacob Jansson

Efter två framgångsrika år i klassen för J-SM otrimmat, som båda gånger slutat med guld, blir det alltså klassbyte för Jacob Jansson. Från Ford Fiesta till en Mitsubishi EVO X R4 och med den kommer teamet satsa på att såväl vinna SM i Otrimmat 4wd som att även försöka få till någon utlandsstart.

Jacobs ordinarie co-driver, Stefans Gustavssons, vars rygg har tillfrisknat, kommer tillbaka till säsongen 2017 och med det så passar Jacob på att tacka Malin Strömberg för inhoppet i högerstolen under andra halvan av 2016.

-Vi kommer försöka åka ett test under nästa helg för att komma in i körningen med fyrhjulsdrivet och hitta rätt inställningar på bilen. Tävlingspremiär får vi se när det blir, avslutar Jacob.