På torsdag startar VM-äventyret för Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg

På torsdag startar årets första deltävling i Rally-VM när anrika Rally Monte-Carlo drar igång. Det blir också premiären för Emil Bergkvists och Joakim Sjöbergs VM-satsning i WRC2-klassen när de gör sin första start i det tuffa Monte-Carlo rallyt ihop med J-Motorsport i sin Citroen DS3 R5.

Och teamet är ödmjuka inför helgens prövning.
– Det är första gången för oss i Rally Monte-Carlo, och vi vet inte vad vi har att förvänta oss i
helgen. Så det viktigaste är att ta sig till mål utan att göra några misstag, säger Emil.

Rallye Monte-Carlo är erkänt ett av de tuffaste tävlingarna i Rally-VM där man kör i bergen på asfalt som ofta täcks av snö och is med hastiga väderomslag. Det gör Monte-Carlo till ett svårbemästrat rally där erfarenhet är en viktig nyckel till framgång.

Teamet lägger därför stor vikt vid att vara kyliga och inte stressa upp sig, utan ha tålamod och inte kolla för mycket på de andras tider och vara noggranna med noter och däckval. Helt enkelt köra sitt eget race etapp för etapp och ta sig i mål, då det inte finns någon möjlighet till omstart i Rally Monte-Carlo.
– Vi är här för att lära och skaffa erfarenhet för framtiden, fortsätter Emil.

I helgen körde Emil och Joakim ett test strax utanför Monte-Carlo och fick testa på de tuffa
förhållandena.
– Det var ganska svåra förhållanden med en del snö och is. Men vi har hittat en bra känsla och inställningar på bilen. Så vi ser fram emot helgen, avslutar Emil.

Rally Monte-Carlo 2017 startar på torsdag kväll och målgång är på söndag vid lunchtid.