Pontus Tidemand nia totalt efter fredagsetappen i Monte Carlo

Annons

Pontus Tidemand levererar som alltid i Rally-VM och han gör en solid insats i sitt första Rally Monte-Carlo. Efter den andra tävlingsdagen är han och co-drivern Jonas Andersson näst snabbaste R5-bil och nia i den totala ställningen.

Pontus Tidemand deltar utom tävlan i WRC 2-mästerskapet med sin SKODA Fabia R5, men han håller högt tempo och kör i från alla R5-konkurrenter förutom teamkompisen och WRC-stjärnan Andreas Mikkelson. Efter SS8 är Pontus och Jonas näst snabbaste R5-bil och på en imponerande nionde plats totalt.

– Det är ett tufft och svårt rally men det har gått riktigt bra så här långt. Bilen har funkat exemplariskt i de här förhållandena med snö och is och vårt ice crew har gjort ett kanonjobb. Utan dem skulle man inte ha en chans, berättar Pontus efter fredagsetappen.

Ytterligare fem krävande specialsträckor i området kring Gap väntar imorgon med start strax efter åtta på morgonen.

Annons

– Vi kan öka tempot men vi är främst här för att bygga erfarenhet. Fast det är klart att allteftersom självförtroendet ökar vågar man också ligga på lite mer, men vi planerar ingen attack nu när vi inte kör för VM-poäng, avslutar Pontus.

De fem snabbaste R5-bilarna efter SS8:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) 2:11:15.4
2. Pontus Tidemand (SWE) +2:31.6
3. Jan Kopecký (CZE) 2:47.4
4. Bryan Bouffier (FRA) +4:55.0
5. Eric Camilli (FRA) +7:44.6

Annons