Sébastien Ogier på tredjeplatsen trots den här missen på SS3

Sébastien Ogier råkade ut för trubbel redan på fredagens första sträcka. I en isig hårnål drev Forden för långt ut och landade relativt mjukt i snövallen. Tidstappet blev över halv minut till teamkompisen Tänak som tog sträcksegern.

Den regerande mästaren Sébastien Ogier visar klass direkt i det nya teamet och bakom ratten i den nya Fiestan från M-sport. Men den senaste fyra årens mästare visade sig också mänsklig och att även han kan göra misstag.

På den 24,63 kilometer långa Agnieres en Devoluy – Le Motty 1 gled fransmannen ner i diket och fick till slut ta hjälp av publiken för att komma loss. Väl i väg kom Ogier och hans co-driver Julien Ingrassia i mål som nia på sträckan.

Efter fredagens etapp är den franska mästarduon upp på en andraplats totalt, 45,1 sekund efter ledande Thierry Neuville och Nicolas Gilsoul men bara en ynka tiondel före teamkompisarna Ott Tänak och Martin Järveoja.

Imorgon lördag väntar fem specialsträckor på tävlingens näst sista etapp.