Emil Bergkvist inför Rally Sweden 2017

Annons

Efter sjätteplatsen i den inledande VM-deltävlingen i Monte-Carlo siktar Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg på en framskjuten placering i helgens Rally Sweden. Duon går ut med nummer 39 på deras Citroën DS3 R5 i WRC2-klassen. Här är Emils tankar inför rallyt.


Emil
och Joakim genomförde tillsammans med med sitt team JMotorsport ett test en bit utanför Torsby under måndagen med sin Citroën DS3 R5, och efteråt var man nöjd med hur bilen funkade.

– Testet kändes oerhört bra, jag har aldrig haft en så bra känsla efter ett test förut. Öhlins var på plats och hjälps oss ställa in fjädringen tillsammans med vår ingenjör. De har verkligen gjort ett jättejobb ihop, berättar Emil.

Detta är tredje gången som Emil och Joakim kör Rally Sweden. Och de lägger stor vikt vid förberedelserna, för att vara med och fightas direkt från start.

Annons

– Som det känns nu kommer reken inför tävlingen bli väldigt viktig. Vi vill få till riktigt bra noter, och flera sträckor som går i år har vi kört tidigare. Det är viktigt om vi ska vara med från början, fortsätter Emil.

För tre veckor sedan slutade Emil och Joakim sexa i WRC2-premiären i Monte-Carlo, ett svårbemästrat rally där målet var att ta sig i mål och få erfarenhet till framtiden. Men på hemmaplan i Sverige har man skruvat upp målsättningarna.

– Om man jämför med Monte-Carlo har vi en annorlunda målsättning här i Sverige. Med den känslan vi har i bilen så har har vi höga målsättningar inför rallyt. En pallplats kan vara realistiskt, och absolut vår målsättning, fortsätter Emil.

Emil märker även av det stora hemmastödet.

– Det känns bra. Väldigt många pushar på och hejar på oss. Sen kommer många hemifrån vara på plats i helgen, avslutar Emil.

Annons