Östersund nästa för SM-ledande Jacob Jansson som siktar uppåt

Jacob Jansson som inledde årets rally-SM med en totalseger i Söderhamn putsar formen med lite mörkerträning inför den helgens andra deltävling, Östersund Winter Rally. Tävlingens två första specialsträckor körs i mörker på fredagskvällen och det gäller att vara på tårna redan från start.

Team Jacob Jansson rullar upp mot Östersund på torsdag morgon och väl framme fortsätter Kopparbergsföraren och co-driver Stefan Gustavsson från Ludvika MS med recce för att senare på kvällen känna på lite mörkerkörning hos familjen Strömberg.

 

Östersund Winter Rally består av totalt sju specialsträckor som tillsammans mäter över 11 mil. Lördagens etapp startar med den 3,3 mil långa Lillsjöhagen och avslutas med den anrika Husås.

– En sträcka vi ser väldigt mycket framåt emot, som mäter nästan 3 mil, berättar Jacob som i premiären i Söderhamn tog hem segern i Otrimmat 4wd och även totalsegern.

-Målet med tävlingen är att utöka ledningen i klassen och ta en vinst efter den fina tävlingen i Söderhamn, sedan får vi se hur vi står oss totalt i tävlingen, men en topp 5 placering känns som att vi kan vara med att kriga om.

-Det känns bra att vi har fått en möjlighet för lite mörkertest på torsdagen då jag inte kört i mörker sedan Uppsala i höstas, avslutar Jacob.