Hyundai och blågult tidigt anmälda till Rally Sweden

Nu börjar anmälningarna till Rally Sweden 2018 att trilla in, första VM-teamet att anmäla sig är Hyundai Motorsport med sin topp-trio. Till det också åtta blågula R5-ekipage som kommer att få jämföra sina tider med världens bästa.

Julmaten uppäten, i Alladin-askarna är det bara romrussin kvar, granen barrar och de sista rakterna har skjutit upp i skyn … äntligen kan vi fokusera de närmsta 330 dagarna på rally. Och tidigt ut på året är rallyfantasternas julafton i de värmländska, och lite av de norska, rallyskogarna. Den 15 februari avgörs årets andra VM-deltävling, Rally Sweden 2018.

Och lika spännande som det är med julkalendern för de små inför julen, så är det pirrigt spännande att följa anmälningslistan till det svenska VM-rallyt efter julen. Så här tidigt på året, den 5 januari, är det 14 ekipage anmälda i WRC med support. Här hittar vi det första anmälda VM-teamet, Hyundai Motorsport som i år har en riktigt vinnarförstärkning i sin trio, norske Andreas Mikkelsen. Det råder inget tvivel på att här har det koreanska märket en riktigt vinnarkandidat. Och med backup av 2017 års VM-tvåa, Thierry Neuville tillsammans med Hayden Paddon så har teamet potential på flera pallplatser.

Rally Sweden 2017

Sebastian Marshall, co-driver till Hayden Paddon, fångades på bild av Pierre Skytt i fjol.

Blågult då, jodå fyra Mirage-Mitsubishis anmälda med Anders Karlsson, Robert Blomberg, Joachim Carlström och Sune Larsson bakom ratten kommer att få möta bland annat Skoda-trion Kjell Sandberg, Joakim Roman och Fredrik Alsdal. Just Kjell Sandberg hoppas vi får en gruvlig revansch i år efter den tuffa starten 2017. i en Ford-försedd Johan Holmberg får vi en riktig outsider med.

Men 14 bilar hoppas vi blir minst fyrdubbelt upp tills det är dags att räkna ner på travbanan i Karlstad. Håll utkik, eller skicka in anmälan, på Tävlingskalendern med anmälningslistor.

Historikerna då? Jodå, vi kommer att skriva om de populära bilarna till helgen.