Johan Holmberg tillbaka i Rally-SM – nu i 4wd

Annons

En av de absolut mest framgångsrika förarna i Rally-SM under 10-talet, Johan Holmberg, är nu tillbaka i mästerskapet. Med ny bil och storsponsor blir det nu debut bland de fyrhjulsdrivna när teamet har införskaffat sig en Ford Fiesta R5.

Den gotländske rallystjärnan Johan Holmberg med SM-Guld 2012 och 2013 och flera SM-medaljer av andra valörer mellan 2008-2016 i tvåhjulsdrivet är nu redo för comeback. Men nu med en helt ny bil, en Ford Fiesta R5.

Och det är en taggad Johan Holmberg som nu är tillbaka.
– När jag vann SM-guld vad jag enda föraren som hade stöd av en generalagent, och det gav mig såklart extra energi till de säsongerna. Samma känsla har jag nu med det stöd jag fått från Märsta Förenade, berättar Johan Holmberg om satsningen.

Det var efter ett givande möte och långsiktig plan med Niclas Larsered, som är marknadsansvarig på Märsta Förenade, som tankarna att satsa på fyrhjulsdrivet kom upp.

Annons

– I våra drygt 500 lastbilar och maskiner, så sitter det många motorintresserade chaufförer. Därför var det naturligt att vi fortsätter vårt engagemang med Johan. Att även utöka samarbetet kändes också naturligt, då rallysporten präglas av många små samarbeten och sponsorer. Det är lätt att bli en bland många och därmed försvinna, berättar Niclas Larsered.

Märsta Förenade kommer, genom satsningen med Holmberg, att synas på främst Rally Sweden som går av stapeln den 15-18 februari.

– Det kommer bli jätteroligt att ha ett så stort gäng ute i skogarna när jag kör. Det kommer garanterat att sporra mig ännu mer, säger Johan.

Johan Holmberg tillbaka i Rally-SM - nu i 4wd

Satsningen fortsätter efter det svenska VM-rallyt då målet är medalj i årets Rally-SM. Den första tävlingen i Rally-SM är den 2 februari i Vännäs och finalen körs den 9 september i Linköping.
– Det kommer att bli en utmaning att köra Svenska Rallyt och sedan helgen efter den andra SM-deltävlingen Östersund. Men det ska vi nog fixa, så länge vi håller oss hyfsat på vägen i Värmland, avslutar Johan med ett leende.

Med sig i högerstolen under har Johan den meriterade co-drivern Christoffer Bäck.

Annons