Emil Bergkvist om JWRC-debuten i Rally Sweden

Annons

Det blev en stenhård start på årets Junior-VM i rally som startade genom Rally Sweden. Svenskduon Emil Bergkvist och Dennis Rådström var de två som hela helgen tampades om ledningen, där Emil tillslut blev tvåa efter att ha jagat Dennis i slutet. – Stort grattis till Dennis, han gjorde det jättebra, säger Emil.

Årets Rally Sweden var den första för Emil i Junior-VM, och han visade direkt att han kommer bli att räkna med efter att gått till nattvila efter första dagen som ledare.

lördagen ökade dock Dennis Rådström, som har ett års erfarenhet i klassen, tempot och byggde upp en ledning på 14 sekunder. En ledning som Emil kapade under hela söndagen, men det räckte inte hela vägen utan Emil och hans kartläsare Ola Floene slutade tvåa.

– Vi har gjort vårt bästa. Det fanns inte mer att ge här på sista sträckan, säger Emil.

Annons

– Jag hade hoppats att vi skulle komma in i bilen lite snabbare och hitta rätt med inställningarna, men det är som det är och vi visade bra fart hela helgen.

Emil Bergkvist om JWRC-debuten i Rally Sweden

Även om Emil inte lyckades vinna rallyt är han nöjd med sin insats i Rally Sweden.

– Så klart hade vi hoppats på mer och vi hade högre förväntningar på tävlingen, men vi är ändå nöjda med vår insats. Nu jobbar vi vidare på att få ihop alla pusselbitar för resten av säsongen, avslutar Emil.

Nu laddar Emil och Ola om inför nästa deltävling i den fem tävlingar långa serien som avgörs på Korsika i april. En tävling som Emil genomförde förra året, då i en R5-Citroën.

Annons