Johan Kristoffersson funderar på att hålla fullt över Colins Crest

När Johan Kristoffersson och Kristoffersson Motorsport drar ut på Rally Sweden är det som ett nybörjarteam – med stor erfarenhet! – Det här är det största för våra mekaniker. Rally är kultur i Värmland och sitter djupt i själen på dem, säger KMS-chefen Tommy Kristoffersson.

Johan Kristoffersson har inte gjort många rallyn, men staben runt omkring är desto mer kunnig inom området.
– För min egen del är rally det största, säger Kai Roger Waaler, en av Johans mekaniker och nyligen överflyttad från Even Management i Kongsvinger till Kristoffersson Motorsport i Koppsäng utanför Arvika.

Orsaken till flytten är egentligen att Waaler och hans kollegor har gjort sig själva överflödiga. Samtliga förare är numera fabrikskontrakterade och har därmed flyttat ut från Even.
– På ett sätt har det gått för bra för oss och det är jag väldigt stolt över, konstaterar Kai Roger, som varit med om att slussa ut Andreas Mikkelsen, Pontus Tidemand, Esapekka Lappi och Ole Christian Veiby i den stora rallyvärlden.

Därmed öppnade sig möjligheten att flytta över gränsen.
– KMS behövde stärka rallydelen. Då är det är bättre för oss att samla allt under ett tak. Vi blir mer flexibla på det viset, säger Kai Roger som har fått med sig kollegan Nils Ekbro till nya högkvarteret.

Kristoffersson Motorsport drar ut på Rally Sweden

Där finns sedan tidigare Olle Berg och Andreas Levin, med gedigna kunskaper inom rally.
– Det är ju bara jag och pappa i vårt team som inte kan så mycket om det här med rally, säger Johan Kristoffersson.

Men att Volkswagens rallycrossvärldsmästare ska kunna ratta sin Skoda Fabia R5 till ett bra resultat i WRC2 betvivlar inte Kai Roger Waaler.
– Johan är otroligt duktig på att lägga ner sig, alltid 110 procent dedikerad i det han gör.

Och sedan Kristoffersson fick klartecken för Rally Sweden för någon vecka sedan har förberedelserna varit absolut maximala, från morgon till natt.
– Jag orkar inte låta bli, klarar inte av att kasta bort tid och känna att jag inte gjort absolut allt för att lyckas, berättar Johan som ändå tog en – nästan – helt ledig återhämtningsdag i lördags.

Co-drivern Patrik Barth, med ett mer än välkänt namn inom kartläsarvärlden, kan intyga Kristofferssons kapacitet och seriositet.
– Han är en riktig världsmästare, i vad han än gör. Ge honom ett par år i rally så blir han världsmästare där också, säger Barth och fortsätter.

– Johan är en av de mest tävlingsinriktade människorna jag har träffat, dessutom otroligt ödmjuk och hur rolig som helst att umgås med.

Till Rally Sweden blir de dessutom sambor på försök, hemma hos Barth i Lysvik.
– Att få sova i sin egen säng och ändå åka VM. Det är ganska bra. Jag bor ju nästan på Colin’s Crest, säger notspecialisten från Fryksdalen och avslöjar att Johan Kristoffersson tänker ladda rejält över hoppet.

– Han frågade mig häromdagen om det går att hålla fullt över krönet.

Och svaret?
– Jag spänner fast mig i stolen och ser vad som händer!

Precis som Kristoffersson själv har sagt så tror inte Barth att ekipaget kan matcha de allra bästa i sammandraget, men däremot göra bra tider på vissa sträckor, till exempel Vargåsen.
– Det är inte lätt det här. Tävlingen är lång, men vi har en plan om när vi kan åka riktigt fort.

Sedan Patrik fick det sena glädjebeskedet om ännu en start i Rally Sweden – hans sjunde – har arbetet varit intensivt.
– En VM-tävling innebär så många moment och kartläsaren har en stor del i den planeringen. Mitt uppdrag är att se till att få Johan till rätt plats på rätt tidpunkt så att han kan ägna sig åt att köra bilen, men det är en hel cirkus bakom allt det där.

I söndags fick dessutom teamet chansen till en viktig testdag i Anttila.
– En bra dag. Vi fick ihop många värdefulla mil inför rallyt och jag har kunnat ställa in bilen mer som jag vill ha den, säger Johan Kristoffersson.

Under dagen ingick också mörkerkörning och däckbyte, något som Volkswagens rallycrosstjärna normalt sett inte gör i sin yrkesutövning.
– Jag och Patrik har dessutom haft två dagar där vi åkt grusvägar och simulerat som om vi skulle skriva noter.

Kristoffersson konstaterar att själva bilkörandet inte är det svåraste, däremot att kunna skriva noter och hantera alla instruktioner från co-drivern.
– Tidigare har jag känt att jag glömmer bort att lyssna på noterna när jag börjar pusha hårdare.

Där kommer rutinerade Patrik Barth in i handlingen.
– Jag märker när han inte lyssnar på mig och arbetar då mycket med tonläget, höjer rösten om det behövs.

Någon som tvivlar på att Kristoffersson Motorsport-ekipaget gör sitt yttersta för att nå så långt som möjligt i WRC2 under helgen?