Mattias Adielsson får mäta sig med världens bästa WRC2-förare

Annons:

VM-tävlingen Rally Sweden startar på torsdag och då kommer Göteborgaren Mattias Adielsson tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson stå på startlinjen med en Skoda Fabia R5 i klassen WRC2. Teamet som sköter bilen och servicen under Rally Sweden är det mycket professionella Pontus Tidemand Racing.

– Vi bestämde oss för några år sedan att 2018 ska vi starta Rally Sweden med en R5 bil i WRC2-klassen. Hela teamet har jobbat efter den planen och här står vi nu med de bästa förutsättningarna som man kan ha i en privat satsning, säger Mattias Adielsson.

Starten sker med en publiksträcka på travet i Karlstad under torsdagskvällen medans målgången sker i Torsby på söndag eftermiddag. Då har de avverkat de tävlande avverkat 19 specialsträckor som tillsammans mäter 314 kilometer.

– Sveriges största idrottsevenemang med runt 200 000 åskådare, det blir hur häftigt som helst. Vi hade ett mycket bra Rally Vännäs i Rally-SM och ett test i söndags där vi kunde testa många saker inför Rally Sweden, så nu känner vi oss mycket väl förberedda. Det är häftigt att mäta sina krafter mot de bästa förarna i världen, vi är ödmjuka inför uppgiften men vi ska försöka att göra vårt yttersta för att hänga med i deras tempo.

– Det är en trygghet att kunna nyttja Pontus Tidemand Racings all rutin vid VM-tävlingar, nu gäller det att ta till vara på den under tävlingen, avslutar Mattias Adielsson.

Annons:
Annonser: