Pontus Åhman och Filip Wernefur tog klassegern i Rally Vännäs

Pontus Åhman och Filip Wernefur som vann sin klass Otrimmat 2wd i SM-premiären i Vännäs. De drogs dock med problem med hjulupphängningen men lyckades förutom att vinna klassen även bli näst bästa R2-bil totalt i tävlingen efter Jari.

Nystartade R-Sport Sweden kom till start med sina två Peugeot i 2018 års SM-premiär i Vännäs. Och det slutade så bra det kunde, seger för båda bilarna. Pontus Åhman med co-driver Filip Wernefur tävlade i Otrimmat 2wd för seniorer och de levererade direkt.

– Det var en kanonhelg för oss, och Filip, Johnny och hela teamet gjorde ett fantastiskt jobb, säger Pontus.

– Tyvärr försvann mycket av motståndet när de andra i klassen drabbades av problem, så vi fick inte riktigt chansen att mäta oss mot dom. Men bilen var väldigt bra att köra, så det var synd att fick problem med fjädringen. Nu ska vi jobba vidare på inställningarna på bilen för att försöka hitta mer fart till nästa tävling, avslutar Pontus.

Teamchefen Johnny Andersson var också nöjd med hur allt funkade runt om Jari (läs Jari Liitens kommentarer här) och Pontus med det nya teamet R-Sport Sweden.

– Allt fungerade bra, och vi ska komma ihåg att detta bara är teamets första tävling. Vi ska jobba vidare med att förbättra samspelet i teamet och vårt mål är att tillföra något nytt till varje tävling. Så till Östersund kommer vi ha en afterwork med trubadur i vårt tält ihop med en lokal partner, avslutar Johnny.