Film – Suninen och Rovanperä kraschar på SS1 Rallye Monte Carlo 2019

Det blev en dramatiskt start för den finska duon Suninen och Rovanperä i Rallye Monte Carlo och VM-premiären. Redan på SS1 dundrade Suninen ner i diket med sin WRC-Fiesta. Senare fick han påhälsning av sin landsman Rovanperä.

YouTube-kanalen Cliowilli96 fick med både Suninen och senare Rovanperä på film när de for av på Rallye Monte Carlos första specialsträcka.

Först ut, eller ner, var Suninen och Salminen som brakade av rakt fram ner i diket. Msport-Forden blev ståendes kvar med nosen mot jordbanken. Senare halkade Rovanperä och Halttunen på samma isfläck (?) och prickade skuffen med sin Skoda.

De senare kunde halta mot målet med en demolerad nos på den tjeckiska rallybilen. Men de tappade mycket på SS2 också, och de båda bilarna kommer att ha många minuter att jaga ikapp om de kommer till omstart på fredagsmorgonen.

Som vanligt, vanskligt och lurigt på de vintriga asfaltsvägarna i bergen ovanför Monaco när Rally-VM drar igång.

Samma sväng, samma dramatik, men med ingången till svängen, från Youtube-kanalen
ADRacing Rallyes.