Patrik Flodin tillbaka i Rally Sweden efter åtta år

Annons

Det har gått åtta år sedan Patrik och Göran körde Rally Sweden sist. Då körde de hela serien för grupp-N och kammade hem ett VM-silver vid säsongens slut. I år debuterar de i en för dem ny klass, WRC2.

Med bara två tävlingar, SM-premiären i Bergslagsrallyt och SM-sprinten i Sundsvall, i ryggen tillsammans med teamet MAX RPM´s Skoda Fabia R5 kommer Patrik och Göran till start i Rally Sweden.

– Det ska verkligen bli kul att få köra Svenska Rallyt igen! Det är inget jag direkt haft siktet inställt på under tidigare säsonger. Så jag är otroligt tacksam att MAX RPM ger mig den här chansen, säger Patrik.

23 ekipage är anmälda i WRC2-klassen, bland annat fd WRC-åkaren Mads Østberg, talangen Kalle Rovenperä, fjolårsvinnaren Takamoto Katsuka och Eivind Brynildsen. Därtill har vi namn som Henning Solberg, Emil Lindros, Jari Huttunen, Johan Kristoffersson och Ole-Christian Veiby. Alla riktigt snabba förare.

Annons

– Det är verkligen många tunga segerkandidater i klassen i år. Så det är svårt att veta var vi står oss i konkurrensen innan det hela drar igång, säger Patrik.

På tisdag och onsdag är det rekognosering och under torsdagsmorgonen körs sedan shake down. Vid 20-tiden på torsdagskvällen drar den andra andra deltävlingen i Rally-VM igång med en sträcka på travbanan i Karlstad.

– Vi har gjort stora framsteg med bilen och det här blir ett bra sätt att samla erfarenhet inför grussäsongen. Vi försöker gå ut hårt på fredagen och sen är målsättningen att hålla upp farten och ta oss i mål. Däremellan ska vi ha kul! Då brukar resultaten komma, avslutar Patrik med ett skratt.

Som vanlig följer du Patrik och Görans framfart på www.patrikflodin.com där teamet rapporterar sträcka för sträcka.

Annons