”The Big one” i NASCAR-premiären på Daytona

Annons:

I helgen var det säsongspremiär av NASCAR och efter 55 varv krokade de två tätbilarna ihop. Det hela slutade i en så kallad Big One, vilket på NASCAR-språk betyder tävlingens stora smäll. 17 bilar blev tillknycklade, men den som kanske orsakade röran undkom och kunde kliva högst upp på pallen efter tävlingen.

NASCAR, ovalracing och V8-motorer i en härlig blandning. 2019 års säsong började på Daytona International Speedway när Advance Auto Parts Clash skulle avgöras. Med mörka moln på himlen var det race så väl mot klockan som mot regnet. För när himlen öppnar sig stoppas racen och i värsta fall avbryts, på grund av säkerhetsskäl.

55 varv avverkades där Paul Menard ledde 52 av dessa, innan racet tog slut. Paul var i ledning när tvåan Jimmie Johnson gick ut till vänstern bakom ledarbilen för att få innerspåret in i nästa kurva. Men om det var Paul som vek av för tidigt åt vänster eller om Jimmie höll lite väl rakt ”åt höger” tvista de lärde.

Resultatet blev i alla fall en sådan kallad Big One där en stor del av startfältet blir inblandade i en och samma krasch. För Paul Menard tog racet slut i en mur medans Johnsson precis han undkomma haveriet. Medans funktionärer bärgade bort vraken kom regnet, och tävlingen fick avbrytas, och Jimmie Johnsson tilldelades segern.

Annons:

Snacka om dramatisk premiären. Men redan om två veckor kan Paul få revansch, för då körs deltävling nummer 2 på Atlanta Motor Speedway.

Annonser: