Daniel Röjsel vände besvikelse till JSM-seger i SSR 2019.

Helgens andra deltävling i Rally-SM, South Swedish Rally i Älmhult, bjöd på dramatik för Daniel och Mikael Johansson som länge såg ut att kunna utmana om en dubbelseger. Men tekniska bekymmer satte stopp för dubbelt upp och det duon fick nöja sig med att vara snabbaste bland juniorerna.

Målet för Daniel och Mikael, som inför deltävlingen ledde både Junior-SM och Rally-SM i Trimmat 2WD, var att behålla positionen efter helgen.

Tävlingen startade med en fjärde tid på fredagens publiksträcka efter att vindrutan immat igen på Opel Corsan då behållaren till spolarvätskan sprack.

Lördagen inleddes desto bättre. Opeln var ganska omgående tvåa i tävlingen och var sträcksnabbast vid ett par tillfället, även fyra totalt med endast tre 4WD bilar framför på den tredje sträckan.

Daniel och Mikael såg länge ut att kunna hålla ett stadigt grepp om andraplatsen och jobba sig närmare ledningen tills gaswiren lossnade på SS7. De tappade två minuter på sträckan efter att ha behövt åtgärda felet men kunde i alla fall fortsätta rallyt.

Från 21 plats klättrade de sedan upp till en slutlig niondeplats i trimmat 2WD bland 53 startande efter 11 körda sträckor och plockade trots allt hem segern i Junior-SM bland åtta anmälda ekipage.

-Det blev en riktig kämparinsats och ett ordentligt prov mentalt. Vi är ändå riktigt nöjda med att kunna åka så fort utan misstag och det tekniska kan vi tyvärr inte styra över i ett sådant läge. Trots att vi saknar effekt i motorn jämfört med dom vassare bilarna kunde vi hålla ett jämnt tempo under större delen av tävlingen, berättar Daniel.

– Grattis till Team Nybe som tog en dubbelseger på hemmaplan! Även kul att se så mycket publik i skogen och kring serviceplatsen utanför Ikea Hotell i Älmhult, avslutar en nöjd Daniel.

Om två veckor körs den tredje deltävlingen i Rally-SM då landets bästa rallyteam kommer till Nyköping där teamet siktar på revansch.