JWRC-ledande Tom Kristensson ser fram emot finalen

Efter en fantastisk insats i årets JWRC av Tom Kristensson och co-drivern Henrik Appelskog har de nu kommit fram till finalen, och det i ledning. En poäng till godo till tvåan Solans och 34 ner till trean Rådström.

Seger i Rally Sweden och i det finska VM-rallyt, andraplats på Korsika och en tredjeplats på Sardinien, så har Tom Kristensson och Henrik Appelskog ”ledartröjan” på sig inför finalen i Wales. 22 specialsträckor är det kvar till VM-titeln. Och Tom ser positivt på finalen.

– Helt klart kommer Wales Rally GB att vara säsongens höjdpunkt. Det är också den VM-deltävling som jag har sett fram emot mest, och jag kan inte se något bättre sätt att få avsluta årets säsong, berättar Tom.

– Den speciella vägkaraktären och underlaget är något speciellt som jag verkligen tycker om, fortsätter Tom.

Det är 72 poäng samt 22 poäng (1 för varje sträckseger) kvar att köra om och det är faktiskt 9 ekipage som kan sluta som JWRC-mästare när Wales Rally GB är över. Men den som har mest poäng med sig på startlinjen är Tom.

– Jag är säker på att detta kommer att bli ännu en fantastisk rallyupplevese med FIA Junior WRC, och en helg som vi i framtiden kommer att komma ihåg som något positivt och minnesvärt. Vi kommer att göra vårt bästa, det är en sak som är säkert, avslutar Tom.