Wales Rally GB 2019 med blågula hopp

Annons

22 specialsträckor står på programmet för 2019 års upplaga av Wales Rally GB med start på torsdag kväll. Det alltid lika spännande brittiska VM-rallyt har i år blågula ekipage i så väl stora WRC-klassen som finalen av Junior-WRC.

Pontus Tidemand som aldrig varit sämre än två i Wales, när han tävlat i WRC2, kommer nu äntligen till start i en WRC-bil och med sig har han massa rutin från de, oftast, leriga och utmanande underlagen.

Med tre deltävlingar kvar av årets täta Rally-VM börjar blir varje poäng extra viktig och team och förare/co-drivers kommer att falla ifrån en efter en från de som kan nå målet – VM-guldet.

Drömmar om guld är det också i JWRC där det nu ska avgöras, där otroligt nog 9 förare har chansen att köra hem segern. Svenske Tom Kristensson har en poängs försprång i ledningen till Jan Solans. Trea i mästerskapet med fortfarande rejäl chans till titeln är Dennis Rådström.

Annons

Mer film inför Wales Rally 2019.

Rallyt startar på torsdag kväll med en publiksträcka innan rallyt drar igång på riktigt på fredag med nio specialsträckor från 7 på morgonen till 7 på kvällen. Lördagens etapp består av sju sträckor och sen avslutas rallyt på söndag med fem sträckor. Då vet vi vilka som tagit hem titeln i JWRC och vilka som fortfarande är med i matchen om Rally-VM.

Annons