Latvala kommer till start i Rally Sweden 2020

Annons

Efter tre säsonger i Toyota GAZOO RACING blev det ingen fortsättning med full satsning i en Yaris under 2020. Men Toyotas president, och tillika motorsportfantast, Akio Toyoda, kunde inte nog tacka Jari-Matti Latvalas för hans insatser i det ”japansk-finska” rallyteamet under de tre åren. Och nu blir det mer.

Tidigare i veckan presenterade Toyota GAZOO RACING sin trio förare för 2020 års säsong. Och många höjde nog på ögonbrynen, eller för all del fällde en tår, när inte publikfavoriten Jari-Matti Latvala ingick i satsningen.

Den 34 åriga finländska stjärnan hade ett tufft 2019, både i rallyskogen och privat. Och inte slutade säsongen bättre i och med att han blev utan styrning för 2020 års säsong.

Men ha tröst alla Latvala-fans där ute, Jari-Matti har inte gjort sitt sista VM-rally. Idag berättar autosport.com att han är klar för start i Rally Sweden och Rally Finland. Och inte nog med det, han jagar även sponsorer för att kunna köra Sardinien, Portugal och Rally GB. Men i vilken bil då undrar ni kanske?

Annons

Jo, i en Toyota Yaris då det lutar åt att det blir ett andra-team för Toyota där Latvala kommer att få köra med japanske Takamoto Katsuta som ska köra alla europeiska VM-rallyn samt finalen Rally Japan.

– Det är väldigt viktig för mig att kunna fortsätta köra VM-rallyn nästa år. Jag är 34 år nu och tycker att jag har några år kvar i mig, säger Jari-Matti Latvala till autosport.com där han förklarar mer om tankar och upplägg för nästa år.

En tidig hjulklapp för många rallylovers där ute med andra ord.

 

Annons