Förhandsanmälan för R1 klassen i Sydsvenska Mästerskapet 2020

Annons

Under 2020 kompletteras Sydsvenska Rallycupen med en klass för R1 bilar, som består av internationella R1 och de nationella Grupp F, Grupp E och VOC. Men antalet startande är begränsade och därför har cupen nu öppnat upp en förhandsanmälan.

Här kommer information från Mats Bergman om Sydsvenska Rallycupen som kommer att utökas med en klass för R1-klassen. Bilar som kan tävla i denna klass är den internationella R1 och de nationella Grupp F, Grupp E och VOC.

”Under 2020 kommer tre av sex SM-tävlingar att köras i våra två sydligaste distrikt, Småland och Södra. Dessa blir då också stommen i 2020-års Sydsvenska Mästerskap och kompletteras i oktober med ett nyvaknat Rally Småland.

Sydsvenska Mästerskapet 2020 körs i fem bilklasser. De vi känner igen från föregående år är 4WD och 2WD uppdelat i R2 samt RWD och FWD.

Annons

Dessa kompletteras 2020 med en klass för R1 bilar. Bilar som kan tävla i denna klass är den internationella R1 och de nationella Grupp F, Grupp E och VOC. De tre SM-arrangörerna garanterar att minst tjugo ekipage kommer att få starta i R1-klassen i sina
respektive tävlingar. Dessa kör hela tävlingen inklusive rekognosering med möjlighet att göra egna noter. Startavgiften är satt till 5.500:-. Ingen övre åldersgräns och är öppen för A-, B- och C-förare men A- och B-förare kommer att ha företräde.

Förhandsanmälan innebär att visa en ambition att köra hela Sydsvenska Mästerskapet med start i SSR. Anmälan sker på Resultatservice, länkar till anmälan finns här (så länge anmälan är öppet)

Om fler än tjugo förhandsanmälningar inkommer kommer cupledningen att gallra.
Efter SSR i Älmhult i maj, Skilling 500 i Skillingaryd i juni och EC Snapphanerallyt i augusti avslutas sedan cupen med Rally Småland den 3 oktober, en utmaning som i planeringsstadiet omfattar 20 mil totalt och cirka 7 mil specialsträcka. Alla tävlingar räknas. De tio bästa i SSM-klasserna blir inbjudna till superfinalen i SSRC.”

Annons