Här är nya GR Yaris som är 0-bil i Rally Sweden.

Håll utkik på 0-bilen i årets Rally Sweden. För det blir Toyotas nya skapelse, GR Yaris som gör debut på svensk mark.

Toyota satsar vidare på sportigare bilar och nu kommer GR Yaris, en bil som gör Supran sällskap i GR-familjen. GR står för GAZOO RACING och riktiga sportbilar som ska leverera både kraft och körupplevelse.

Utvecklingen av nästa generation Yaris WRC är redan igång och den kommer att byggas på GR Yaris.

Men redan gatuversionen kommer att bli något av det extremare hållet. En 3-cylindrig motor på 1,6 liter och turbo levererar 261 hästkrafter. Kusar som fördelas över alla fyra hjulen med GR-FOUR. Och just GR-FOUR använder en High Response Coupling och en elektronisk koppling för exceptionellt grepp och oslagbara vägegenskaper.

Med ett reglage kan föraren styra direkt hur mycket av krafterna som ska fördelas mellan fram- och bakaxeln. De tre körlägena Track (50:50), Sport (30:70) och Normal (60:40) låter dig anpassa bilens temperament efter ditt humör.

För dig som är intresserad att ha en GR Yaris på garageuppfarten eller vill veta mer så finns det ett nyhetsbrev för GR Yaris (länk här) där du får vet mer om bilen och när den öppnar upp för försäljning i Sverige.

Det kommer att finnas två stycken GR Yaris till i Värmland under helgen, uppställda på Torsby Service Park. Hur bilen låter och ser ut på sladd får vi se i helgen när Per Eklund hoppar in bakom ratten på 0-bilen.