Inför Rally Vännäs 2020: Jonna Eson Brådhe går över till 4wd

En förare som bytt klass till 2020 års säsong är Jonna Eson Brådhe som kommer till SM-premiären i Vännäs för att köra fyrhjulsdrivet. Nyköpingsföraren har införskaffat sig en Mitsubishi Mirage.

Från framhjulsdrivet till fyrhjulsdrivet, Jonna Eson Brådhe har bytt upp sig till fler hästkrafter och två drivhjul till, när hon kommer till start i klassen ”4 WD Övriga” med sin nya Mitsubishi Mirage.

Tillsammans med sin co-driver Julia Thulin har hon hunnit med ett test inför premiären av årets Rally-SM. Och nu kastar sig duon i hetluften direkt och får möta 14 av Sveriges bästa och rutinerade 4wd-förare i samma klass. Något som Jonna ser fram emot.

Snabba fakta
Namn
: Jonna Eson Brådhe
Klubb: SMK Nyköping
Bor: I min resväska för det mesta 😉
Co-driver: Julia Thulin SMK Hörby
Bil: Mitsubishi Mirage
Årsmodell: 2014
Klass: AP4
Motor: 1600cc Turbo
Växellåda: 5 växlad sek-låda
Fjädring/stötdämpare: Öhlins
Sponsorer: HYAB, Systrarna Brådhe’s, PAKA Enginering , El Insta Nät, Snöyra, Löövsplast, Endless, Bossings Fritidscenter, Mälardalens värmepumpcenter, SPAX Profile, JG-Mark, Nötuddens Fastigheter, Springer Transport, 2fast4you Transport Trestadsbilförmedling, Metronik, Mercedes Malmö, CooperVision, Trendab

Jonna Eson Brådhe och Julia Thulin

Har du hunnit träna något inför SM-premiären?
– Vi har hunnit med ett test i norra Värmland för drygt en månad sen.

Du har bytt bil, berätta. 
– Vi köpte den i januari efter några framgångsrika i R2. Kände vi att det var dags för nästa steg. Första gången i 4wd så vi ser på uppgiften väldigt ödmjukt men det ska bli hur kul som helst!

Jonna Eson Brådhes nya Mirage i svart skrud

Vad är målsättningen i SM-premiären?
– Ta oss i mål, vi har inte en aning om hur vi står emot konkurrenterna. Men försöka öka successivt och sen får vi se vad tiderna blir.

Vad är målsättningen för mästerskapet?
– Utvecklas under året och försöka öka sakta men säkert!

Vi tackar Jonna för svaren och kan konstatera att teamets nya Mirage med den svarta färgen är den coolaste rallybilen i landet. Vi hoppas att duon får en flygande start på säsongen uppe i Vännäs.