Kraschfest och känguru-skutt under tidskvalet till Bathurst 12 h

Annons:

Det blev en hel del plåtskrammel bland sportbilarna redan innan 12-timmars loppet på den klassiska banan Bathurst i Australien. Tidskvalet bjöd både på dramatik och senare även stiltje när en lokal känguru tog ett varv skuttandes längs banan.

Liqui Moly Bathurst 12 Hour är den första deltävlingen av Intercontinental GT Challenge 2020 och den körs på den legendariska banan Bathurst i Australien. En racingbana i klass med Indianapolis, Le Mans, Spa, Monte Carlo och andra världskända banor.

Du har säkert sett hela lopp eller klipp från banan down under som enkelt kan beskrivas som start, lång raksträcka, upp för ett berg, ner för ett berg, full fart tillbaka till start och målrakan.

Och full fart var det på den första deltävlingen av 5. Flera krascher redan under träningen och tidskvalet. Lite längre ner på sidan en samling filmklipp på dramatiken, och så klart en känguru. Du kan också se hela tidskvalet samt loppet på seriens egna hemsida www.intercontinentalgtchallenge.com där du också kan läsa nyheter och poängställningar.

Två svenskar är med också på startlinjen. Tom Blomqvist i bil nummer 60, en McLaren 720S GT3,  som fick nästa bästa kvaltid. Yes, det är The Real Stigs son. Samt Alexander West som med sitt team tog en 18 tid i deras Aston Martin Vantage.

Annons:

36 bilar var med i kvalet, frågan är hur många som hinner reparera för att komma till start till söndagens race.

Annonser: