Teemu Suninen inför Rally Sweden 2020

I fjol ledde Teemu Suninen Rally Sweden efter den första etappen. Men en avåkning grusade förhoppningen om en seger. Chans för revansch för Teemu som slutade på en elfte plats i VM-premiären.

Rally Sweden är det enda VM-rally som Teemu Suninen har legat i ledning i. Men på Hagfors-sträckan tog det roliga slut efter en dikesvisit.

Men ska man se positivt på blidvädret för Teemus skull så slipper han i all fall den sträckan i år.

– Förra året hittade vi en bra inställning på bilen till Rally Sweden för den mjuka snön och de milda förhållanden som rådde då, och det fungerade riktigt bra för oss. Vi ledde efter den första hela dagen och visade på bra fart under hela helgen. I år är planen att komma upp i samma tempo konsekvent i hela rallyt och köra utan misstag.

– Naturligtvis kommer mycket att bero på vädret. Det är fantastiskt att arrangörerna har kunnat få ihop att köra rallyt, men vi måste vänta och se hur förhållandena är. Jag hoppas på snö, och vi ska testa den här helgen att förbereda oss. Oavsett vad det blir för väder, så kommer vi att ge vårt bästa och jag hoppas vara med i kampen om toppen, avslutar Teemu.