Tom Kristensson om segern i Rally Italia Sardegna

Annons

Tom Kristensson och Joakim Sjöberg tog en bergsäker seger i JWRC-klassen på Sardinien. Segermarginalen blev till slut över elva minuter till tvåan Fabrizio Zaldivar från Paraguay och hans argentinske kartläsare Fernando Muzzano.

Den svenska duon tog en 20,1 sekunders seger redan på fredagens första specialsträcka av det italienska VM-rallyt Rally Italia Sardegna och den ledningen höll Tom Kristensson och Joakim Sjöberg hela vägen i mål.

– Vi började mycket bra, faktiskt började vi i riktigt hög takt och tog det långsammare eller rättare sagt säkrare därifrån, berättar Tom efter rallyt.

Alltså raka motsatsen mot det populära uttrycket att ”gå ut hårt och öka”. En smart strategi i denna luriga deltävling i Rally-VM.

Annons

Tom Kristensson och Joakim Sjöberg mot segern på Sardinien

– Det har varit många luriga och svåra ställen på rallyt, men vi har njutit av det då den här ön är fantastisk. Den sista dagen handlade det om att komma i mål och säkra segern, fortsätter Tom.

I sammandraget är nu Tom på andra plats med 58 inkörda poäng. Leder mästerskapet gör Mārtiņš Sesks som tio poäng till, nämligen 68 poäng.

En tävling återstår, finalen i Belgien, Ypres Rally den 19-22 november.

– Jag fokuserar fortfarande inte till 100 procent på mästerskapet, utan bara på nästa rally och att ligga på för seger precis som den här helgen, avslutar Tom.

Annons