Kalle Rovanperä inför avslutningen av Arctic Rally Finland

Den främsta utmanaren mot Hyundais dominans i Arctic Rally Finland är Kalle Rovanperä, den unge Toyotaföraren som tippades av många inför tävlingen att kunna köra hem sin första WRC-seger.

Kalle Rovanperä väntar fortfarande på sin första seger i Rally-VM, och många tippade att han skulle ha säsongens största chans när WRC-cirkusen for till Rovaniemi och Arctic Rally Finland.

Den unge talangen körde hem Arctic Rally förra året med sin WRC-Yaris när tävlingen ingick i det finska mästerskapet. Och få av toppförarna har ens i närheten av Kalles erfarenhet av dessa vägar.

Men med bara en (SS7) sträckseger av på åtta försök så här långt i tävlingen har gjort att han inte riktigt har den där absoluta tätkänningen på ledande Ott Tänak. Avståndet upp är 24,1 sekunder.

Här berättar Kalle själv om tävlingen så här långt.

– På morgonen hade jag inte en så bra känsla i bilen, men vi gjorde några små förändringar under förmiddagen och det blev bättre.

– Sedan vid lunchuppehållet på eftermiddagen gjorde vi några större förändringar, och detta hjälpte verkligen till under de förhållanden som vi fick på den andra varvet. Så jag kunde hantera däcken och allt gick ganska bra. Däckvalet var knepigt och lite chansartat.

– Att skifta de nya däcken var fel beslut, och vi förlorade lite för mycket på den sista specialsträckan. Målsättningen för imorgon är helt klart: Vi måste bara trycka på och försöka vara så snabba som möjligt.