Tom Kristensson kör nya Rally3-Forden i Rally Sanremo

Annons

Svenske JVM-mästaren Tom Kristensson laddar upp inför sin säsongsdebut i VM med att köra italienska Rally Sanremo den 8 till 11 april.

– En fantastisk möjlighet att för oss att träna och hitta rätt med samarbetet i bilen inför första VM-tävlingen i Kroatien. Vi har inte tävlat tillsammans tidigare, så det här är guld värt, säger Tom Kristensson som tillsammans med David Arhusiander kommer till start i Rally Sanremo i en Ford Fiesta Rally3-bil preppad av M-Sport Polen.

Rally3 är den nya klassen som FIA har introducerat. Bilarna är fyrhjulsdrivna, och skall ses som en språngbräda för förare som vill ta steget från tvåhjulsdrivet till fyrhjulsdrivet. De har ett pristak och begränsningar i bland annat motoreffekt mot den Rally2-bil som Tom och David skall köra i VM i WRC2-klassen.

Ford Fiesta Rally3

Annons

I årets EM kommer man att tävla i klassen ERC Junior med Rally3-bilar. Ford Fiesta Rally3 är utvecklad och byggs av M-Sport i deras avdelning i polska Krakow.

Rally Sanremo är en traditionsfylld tävling som har ingått i VM ett antal gånger, och avgörs i de nordvästra delarna av Italien med asfalt som underlag. Tom och David får blågult sällskap i tävlingen då även Oliver Solberg är anmäld med sin Hyundai i20 R5. Snacka om värdemätare inför WRC Croatia Rally senare i april.

– Efter tävlingen kommer vi att stanna kvar i Italien och köra en test inför tävlingen i Kroatien den 22-25 april, så det blir intensiva veckor, avslutar Tom.

Annons