Dennis Rådström snabb på shakedown inför WRC Croatia Rally

Annons

Dennis Rådström och Johan Johansson visade klass direkt på shakedown inför WRC Croatia Rally när de var näst snabbast i klassen. Nu är de redo för VM-comebacken som startar imorgon.

Imorgon fredag startar årets tredje deltävling i Rally-VM när WRC Croatia Rally drar igång. På plats finns Dennis Rådström och co-driver Johan Johansson som kör för IKsport Racing i en Ford Fiesta Rally4.

Det är Dennis och Johans första tävling i Rally-VM efter sedan Svenska Rallyt förra året, där de vann den tvåhjulsdrivna klassen. Medan deras huvudmål för säsongen, Rally-SM i Sverige i högsta klassen, inte startar förrän senare i år så nu kör de VM-tävlingen för att få viktiga mil bakom ratten, och visa upp sig i VM-sammanhang.

På torsdagsmorgonen kör det sista fullfartstestet inför tävlingen när shakedown avgjordes. Dennis och Johan var näst snabbast i klassen, och känner sig redo inför rallyt.

Annons

– Vi har gjort två vändor på shakedown och bilen känns riktigt bra. Det är verkligen superkul att komma ut på sträckorna igen och få köra VM. Det var även lite publik ute i skogen, vilket gör det extra kul, säger Dennis.

Det kroatiska VM-rallyt, som körs på asfalt, är också den första tävlingen i Junior-VM. I JWRC kör de tävlande i likadana Ford Fiesta Rally4 som Dennis och Johan, vilket innebär ett tufft motstånd i kampen om att bli bästa tvåhjulsdrivna bil. Men trots tufft motstånd hoppas Dennis att han och Johans fart ska räcka till för att vara snabbaste tvåhjulsdrivna bil.

– Allt känns superbra och vi är redo för rallyt. Vi får se vad vädret blir till starten imorgon, det är väldigt krävande sträckor här i Kroatien. Men vi ska ge allt vi har så får vi se hur långt det räcker.

Tävlingen avgörs med 20 sträckor, och tävlingen startar imorgon fredag, läs allt om tidsschema, tv-tider och resultatlänkar här. Tävlingen utgår från Zagreb och rallyt körs enbart på asfalt. Dennis och Johan har tidigare säsonger tävlat i Junior-WRC, men kör denna gång inte om poäng i JWRC. De tävlar dock i samma bilklass som Junior-VM för tvåhjulsdrivna bilar, som kallas RC4.

Annons