Dennis Rådström gör VM-comeback i Kroatien

Annons

Dennis Rådström och Johan Johansson har fått en styrning i det kroatiska VM-rallyt den 22-25 april där de ska köra en Ford Fiesta Rally4 för IKsport Racing.

Dennis Rådström och hans co-driver Johan Johansson som de senaste åren tävlat i Junior-VM och Rally-EM kommer i år att göra en satsning på Rally-SM i den högsta klassen. Nu passar de på att hålla uppe formen med ett inhopp i Rally-VM.

När pandemin flyttar fram säsongspremiären på hemmaplan till sensommaren behöver inte Dennis och Johan vänta så länge på att sitta i en rallybil. De kommer köra för det slovenska teamet IKsport Racing i en Ford Fiesta Rally4, samma biltyp som de tidigare kört i Junior-VM och EM.

– Först och främst är vi oerhört glada att ha fått denna chansen och att IKsport Racing hörde av sig med möjligheten att köra deras bil i VM-tävlingen. Vi har både kört tester och tävlat med dom innan och har en god relation. Det är ett professionellt team med mycket passion för rally, berättar Dennis.

Annons

– Vårt huvudmål för året är fortfarande SM, men med kalendern framflyttad gäller det att hålla i gång och köra. Då är detta ett alternativ som ger oss mycket mil bakom ratten. Sen är vårt långsiktiga mål fortfarande att köra i VM, och då gäller det att ta tillvara på sådana här möjligheter, fortsätter den värmländske rallyföraren.

Kroatiens VM-rally WRC Croatia Rally är nytt in i VM-kalendern för i år och körs helt på asfalt. Dennis och Johan har sedan tidigare vart med och utvecklat Rally4 Fiestan ihop med M-Sport Polen som bygger Fords rallybilar, och känner sig därmed hemma i både bilen och på asfalts.

Johan Johansson och Dennis Rådström– Vi måste ha respekt för att vi inte kört tävling på länge. Men vi ska ha en testdag innan tävlingen och borde komma in i det snabbt igen. Vi siktar på att vara snabbaste Rally4-bil i tävlingen, avslutar Dennis.

– Det känns helt fantastiskt att vara tillbaka i VM, det är där vi vill vara. Det är en jättemöjlighet vi fått och en utmaning i ett helt nytt land. Men vi är komfortabla i bilen och våra noter funkar bra på asfalt. Så det känns väldigt bra, tillägger Johan.

Annons