Oliver Solberg kör WRC-bil i Safari-rallyt 2021

Annons

Igår kväll skrev Safari Rally Kenya på sin hemsida att Oliver Solberg ersätter Pierre-Louis Loubet i Hyundai-teamets WRC-bil med startnummer 7.

19-årige Oliver Soiberg missade att få köra WRC-bilen i Rally de Portugal då hans pappa Petter Solberg testat positiv för Covid19 vilket resulterade i att också Oliver sattes på ett hotellrum i karantän i två veckor.

Men nu lutar det alltså åt att han får sin chans, på grus, i Hyundaiteamets fjärde WRC-bil. Från början var den franska duon Pierre-Louis Loubet och Florian Haut-labourdette anmälda i teamets WRC-bil med nummer 7, den som kör i Hyundai 2C Competition-team.

Men nu skriver hemsidan för Safari Rally Kenya att teamet gör en ändring då rallyts sekreterare Helen Shiri bekräftar Olivers start med att säga Hyundais nummer 7 har ändrat förare och co-driver från Pierre-Louis Loubet och Florian Haut-labourdette till Oliver Solberg och Aaron Johnston.

Annons

Oliver och Aaron som redan i dag, söndag den 13 juni, får chansen WRC-bilen då de kör Rally di Alba, en italiensk asfaltstävling, tillsammans med bland annat Hyundai-kollegan Ott Tänak.

WRC Safari Rally Kenya är årets sjätte deltävling i Rally-VM och körs den 24 till 27 juni. Rallyt består av 18 specialsträckor och underlaget på grus, sand och stenbumlingar kan snabbt ändras till ett lerbad om vädergudarna slår om från sol till regn, vilket händer ofta.

Senast Rally-VM kördes i Kenya var 2002, och nu 20 år senare är det alltså dags igen. Då, 2002, körde Olivers pappa Petter rallyt men fick bryta med en trasig motor i sin WRC-Subaru. Dock var det svenska framgångar då Thomas Rådström med sin franske co-driver Denis Giraudet blev trea i en Citroën Xsara WRC!

Annons