Oliver Solberg kör WRC-bil redan nästa helg i italienska Rally di Alba

Annons

Svenska rallystjärnan Oliver Solberg som skulle kört WRC-bilen i helgens VM-rally på Sardinien får nu en ny chans nästa helg i den italienska tävlingen Rally di Alba.

Oliver Solberg skulle ju kört helgens Rally Italia Sardegna men missade då hans pappa Petter insjuknat i Covid-19. Då fick han avanmäla sig och tillbringat de senaste 14 dagarna i karantän på hotellrum i Porto.

Oliver var i Portugal under det Rally de Portugal tillsammans med Hyundaiteamet för att förbereda sig för Rally Italia Sardegna. Men nu karantänstiden gått ut och efter bara negativa tester och är det istället för ett rallypositivt test, eller riktig tävling, italienska Rally di Alba.

Tävlingen är en nationellt på asfalt som blir den första tävlingen det underlaget i en WRC-bil för Oliver.

Annons

– Jag får en fantastisk möjlighet att samla massa erfarenhet på asfalt och det känns bra att börja med en mindre tävling utan press, säger Oliver Solberg.

Hyundai har vunnit Rally di Alba de två senat åren med Sebastian Loeb (2019) och Craig Breen (2020). 19-åringen får med sig förra världsmästaren Ott Tänak som teamkamraten i Rally di Alba

– Målet är att lära så mycket som möjligt på de olika underlagen. Många bra förare kommer till start, och det kommer att vara mycket användbart att få jämföra data med Tänak och på så sätt få en bra indikation på hur vi ligger till mot världseliten, säger Solberg.

– Det viktigaste momentet jag måste lära mig innan tävlingen är hur man tar svängarna, man måste kunna gena rätt. Jag har sett hur dedikerade toppförarna är i den typen av körning, där de styr bilarna helt på utsidan av asfalten. Det är något jag behöver öva på, avslutar Oscar.

Oliver Solbergs enda tävling i värstingsklassen hittills var VM-tävlingen Arctic Rally Finland på snö i Februari där han rattade in WRC-bilen till en sensationell sjundeplats.

Annons