Film från Shakedown inför Rally Estonia 2021

Annons

Här ett fartfyllt klipp med läckert ljud från torsdagsmorgonens shakedown inför Rally Estonia. Bara att skruva upp volymen.

Startfältet för årets Rally Estonia som ingår i VM-kalendern var ute på shakedown på morgonen för att testa de sista inställningarna. 48 ekipage var med och där bland två blågula.

Oliver Solberg med sin co-driver Aaron Johnston var snabbast av alla R5 och Rally2-bilar och nöjde sig med två vändor. De har ju tävlat framgångsrikt i Estland tidigare och nu verkar allt vara upplagt för chans på en ny triumf. Men det kommer att bli tufft motstånd.

Tom Kristensson och David Arhusiander körde tre rundor och kapade tiden med flera sekunder varje gång. Till slut satte de den 21 bästa tiden totalt, snabbare än rutinerade R5-åkare som Nikolay Gryazin och Emil Lindholm.

Annons

Snabbast av alla var Kalle Rovanperä som tvålade till hemmahoppet Ott Tänak med en halvsekund och tredjetiden sattes av Takamoto Katsuta som går från klarhet till klarhet.

Ikväll startar rallyt med en publiksträcka för att sen följas upp med tre maxade etapper fram till söndag. Tidsschema och tv-tider för Rally Estonia hittar ni här.

Annons