Tidig sorti för Oliver Solberg i Rally Estonia 2021

Annons

Oliver Solberg var tvungen att bryta Rally Estonia redan på fredagen med en trasig motor i hans Hyundai i20 R5-bil.

Oturen var framme redan på den tredje specialsträckan i årets Rally Estonia. Oliver Solberg lyckades köra bilen tillbaka till service med hopp om att starta på nytt på lördag morgon, men det visades sig omöjligt.

– Jag har många bra minnen från Rally Estland, men denna gången var det inte meningen att vi skulle lyckas, sa Oliver Solberg.

– Vi körde över ett hopp och landade lite hårdare än planerat och kylaren fick ett läckage. Varningslampan för hög vattentemperatur tändes så vi körde till sidan av vägen och slog av motorn så snabbt som möjligt. Tyvärr visade det sig att motorn tagit skada och vi kan inte köra mer i denna VM-tävling.

Annons

Under de senaste två åren har Oliver Solberg vunnit WRC2-klassen i den estländska tävlingen. 2020-triumfen är hans enda VM-seger hittills i den näst högsta klassen. Oliver startade på bästa sätt på torsdagen med en snabbaste R5-tiden på shakedown.

Annons