Tesla 3 för Brink Motorsport i STCC 2023

Annons:

Tidigare mästarteamet Brink Motorsport kör Tesla Model 3 i helelektriska STCC 2023.

Skåne-teamet Brink Motorsport har tävlat med Audi sedan debuten i STCC för sex år sedan och utökar antalet bilar i mästerskapet i samband med bytet till Tesla från två till tre bilar.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera Tesla Model 3 som vårt segervapen i jakten på STCC-guldet 2023, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Vi kommer ställa tre bilar på startuppställningen och ser verkligen fram emot att ta både Brink Motorsport och STCC in i en ny era.

Teamet säkrade SM-silver och brons i STCC 2022 med Tobias Brink på andraplatsen bland förarna och teamet som trea i teammästerskapet i sina Audi-bilar. Men nu är det det amerikanska bilmärket som gäller.

Annons:

Deras tre nya Tesla Model 3 i tävlingsskrud byggs just nu av EPWR inför säsongen 2023, tävlingsbilar som modifieras för att skapa underhållande, klimatsmart och säker racing.

– Vi ser verkligen fram emot de nya bilarna, filosofin är helrätt! Mer effekt, allt moment direkt, bakhjulsdrift, något mindre grepp och ett klimatsmart upplägg är ett recept i min smak. Det kommer bli svårare för förarna vilket skapar mer misstag, mer omkörningar och bättre underhållning. Det kommer att bli riktigt fränt, avslutar Ted Brink.

Vilka förare som kommer att köra Brink Motorsports tre Teslor avslöjas senare.

Annonser: