Bildextra: Ford Puma Rally1 2023

Annons:

Vi spanar in 2023 års Ford Puma Rally1 – en bil som går i blänkande färger med fokus på blått.

M-Sport Ford World Rally Team gör en storsatsning under 2023 och går ”all-in” med att värva hem den tidigare världsmästarduon Ott Tänak och Martin Järveoja. 2017 var säsongen de senast körde Ford, men nu är Ott och Martin tillbaka till teamets glädje.

Det är en verklig vitamininjektion till Rally-VM med en riktig toppduo i det klassiska märket och alla Ford-fans har något att se fram emot under säsongens 13 deltävlingar.

M-Sport satsar på två ordinare ”fulltidare” i teamet och den andra duon består av fransmannen Pierre-Louis Loubet som i år kommer att få med sig Neuvilles ex-codriver Nicolas Gilsoul som är tillbaka i WRC efter att brutit med Theirry under 2021 års säsong.

Ford Puma Rally1 2023

Annons:

Till Monte Carlo så kommer den snart 59-årige Jourdan Serderidis att körde teamets tredjebil. Den, för att vara snäll, rutinerade, greken ska köra ett flertal tävlingar under säsongen, men många Ford-fans och rallylovers håller så klart tummarna att den något yngre Sebastien Loeb också kommer tillbaka för flera styrningar.

Ford Puma Rally1 2023

I en enkel omröstning på Motorsport4sale Facebook-sida med frågan vilken av årets Rally1-bilar som är snyggast så drog Forden iväg med typ 90% av rösterna efter bara några timmar.

Ford Puma Rally1 2023

Redan nu till helgen får vi se om den går lika snabbt som den är snygg när det är dags för Rallye Monte Carlo 2023.

 

Annonser: