Bildextra: Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid 2023

Annons:

Den regerande mästarbilen Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid anno 2023 är presenterad – och vi känner igen mästarfärgerna.

Varför ändra ett vinnande koncept, om nu bilen livery har något med farten att göra. TOYOTA GAZOO Racing WRT presenterade looken på sin 2023 års Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid. Och fansen kommer att känna igen sig.

Med förar, codriver- och märkes-titlarna på hyllan är det nu en ny säsong för teamet som tappat Esapekka Lappi till Hyundai men som lyfter upp Takamoto Katsuta och Aaron Johnston som tredjeduo i teamet. Allt medans Sébastien Ogier fortsätter som ”deltidspensionär” i teamet men som alltid alltid och fortsatt alltid kör om totalsegrarna i varje VM-deltävlingar han ställer upp i. Närmast nu i premiärtävlingen Rallye Monte Carlo tillsammans med Vincent Landais.

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid 2023

Men kampen om stora titlarna gör den unge världsmästaren Kalle Rovanperä med sin lika mycket världsmästare till co-driver Jonne Halttunen i högerstolen. De utmanas av revanschsugna Elfyn Evans och Martin Scott.

Annons:

Det kommer då och då under säsongen att vara med en fjärde GR Yaris, som i Rally Sweden där överraskande Lorenzo Bertelli slog slag i saken och kommer till start i en världsmästarbil.

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid 2023

Ifjol gjorde Toyota-teamet ett ryck under den första halvan av säsongen och Hyundai-teamet hängde inte med alls. Men under den andra halvan jämnade det ut sig och det kommer att bli spännande att följa kampen under 2023.

Annonser: