Ken Block har omkommit i en skoterolycka

Annons:

Den amerikanska motorprofilen Ken Block har omkommit i en snöskoterolycka.

Den kända och otroligt populära motorprofilen Ken Block, som förutom sina Gymkhana-filmer som setts av hundratals miljoner fans, också tävlade i såväl rally som rallycross, har avlidit under måndagen den 2 januari.

Hoonigan Industries, företaget som Ken Block grundade, offentliggjorde uppgifterna om hans bortgång på Twitter:

It’s with our deepest regrets that we can confirm that Ken Block passed away in a snowmobile accident today. Ken was a visionary, a pioneer and an icon. And most importantly, a father and husband. He will be incredibly missed.”

Enligt en polischef i Wasatch County (Utah) så körde Ken utför en brant med sin snöskoter när den välte och landade över honom. Han dödförklarades på olycksplatsen. Han var ute med en grupp när de körde, men var ensam vid olyckstillfället.

Annons:

Ken Block körde bland annat hem 16 segrar i den amerikanska rallymästerskapet mellan 2005 och 2014. Han tävlade även i skateboard, motocross och var framgångsrik i flera grenar i X-games under många år.

Ken tävlade i WRC (bland annat Rally Sweden 2011), WRX och många stora tävlingar i världen över.

Han var en visionär och entreprenör inom bland annat motorsporten men även inom andra områden, startade ett eget skomärke och för att inte tala om Gymkhana-filmerna som var något som inget sett förut.

Ken Block blev 55 år. Våra tankar går till familjen, släktingar och vänner.

Annonser: