Rally Sweden: Så blir rallyfesten i Umeå centrum

Annons:

Rally på storbildsskärm, veteranbilar, rallystjärnor, bilsimulatorer och rallybil – det är några av händelserna under rallyveckan i Umeå centrum. – Vi ser fram emot en vecka med hög puls och mycket rally, säger Elin Jonsson, centrumledare på Visit Umeå.

Umeå kommer att bjuda besökarna och Umeåborna på en rallyfest i Umeå centrum under det svenska VM-rallyt Rally Sweden som körs den 9-12 februari. Redan helgen före rallyt startar, och under rallyt, så kommer det bli flera spännande rallyrelaterade upplevelser och aktiviteter.

– Vi kommer arrangera aktiviteter som gör att både rallyentusiaster och besökare med mindre motorintresse kommer trivas och ha kul i centrum både innan och under rallytävlingarna, säger Elin Jonsson, centrumledare på Visit Umeå.

Först ut – en actionfylld rally-kick off
Redan helgen före rallyt, lördagen den fjärde februari, rivstartar rallyfesten med en kickoff på Rådhustorget, där rallyföraren Jörgen Jonasson finns på plats för att visa upp sin rallybil som han helgen efter tävlar med i Svenska Rallyt. Samtidigt kommer Umeå Veteranbilsällskap att ställa ut ett flertal veteranbilar för allmän beskådan som även har sällskap av ett gäng med epatraktorer.

– Motorsport har en lång tradition i Umeå, och här visar vi upp både den senaste tekniken, stadens motorhistoria och en nuvarande motorkultur på samma gång, säger Curt Jonsson från Umeå Veteranbilsällskap.

Annons:

Dessutom finns det flera aktiviteter för de allra minsta besökarna med både en snöborg på Rådhustorget och rallypyssel inne i Kvarteret Utopia. Under lördagen kommer det också finnas möjlighet att köpa biljetter till kommande helgs världsmästerskap och även inhandla en av de så populära rally-mössorna.

Rallyfest i centrum
För alla som inte har möjlighet att ta sig ut till specialsträckorna i skog och mark kommer Rådhustorget vara ett bra alternativ för att uppleva rallyfesten. När den andra deltävlingen i Rally-VM väl drar i gång på torsdagen den 9 februari kommer rallyintresserade besökare kunna se rallytävlingarna på storbildsskärm från några av de uppvärmda kåtorna.

På plats på Rådhustorget finns också fika från Eljest, Jon-Krista Jonssons renar, hantverk till försäljning, snöborg med rutschkanor, pysselstation med rallypyssel inne i MVG-gallerian och bilsimulatorer hos Kvarteret Utopia där besökare i alla åldrar kommer kan testa sina rallyskills. Personal från Rally Sweden är också på plats på Rådhustorget och säljer biljetter och rallymössor.

Tidsschema och specialsträckorna för Rally Sweden 2023 hittar du här.

Annonser: