Sydsvenska Rallycupen 2023 börjar ta form – fem tävlingar klara

Annons:

Fem av sex deltävlingar är klara för den Sydsvenska Rallycupen 2023 där bland annat Silverratten den 22 april.

Skriv upp den 22 april i kalendern. Då arrangerar Älmhults MK sin populära tävling Silverratten, och då körs det också om poäng i 2023 års upplaga av Sydsvenska Rallycupen. Antagligen blir det också premiären av rallycupen, om det inte blir någon i kalendern tidigare tävling som går in i cupen.

För just nu är fem av sex deltävlingar klara. Det som ska kompletteras är en sjätte deltävling samt också själva finalen.

– När vi under hösten startade planeringen inför 2023 såg vi efterhand att de arrangörer som tidigare år utgjort stommen i cupen tar paus eller väljer till exempel åtaganden i Rally-SM. En av dessa är Hässleholm som räddade SM-serien genom att gå in som femte deltävling. Att de då upplåter en av sina andra tävlingar, Temahallen Grussprint, till SSRC hedrar verkligen den organisationen, meddelar Mats Bergman och Anders Martinsson från Sydsvenska Rallycupen.

– En kär nykomling är Smedsvängen i Örkelljunga. De tre övriga är klassiker i form av Älmhults tävling Silverratten, Ljungby MKs tävling Midsommardans och TV-svängen i Hörby.

Annons:

– Vi har fortfarande planen att cupen skall bestå av sex tävlingar så vi hoppas kunna återkomma om det och förstås också var och när finalen kommer att avgöras.

Tävlingskalender Sydsvenska Rallycupen 2023
22 april, Älmhults MK – Silverratten
6 maj, Ljungby MK – Midsommardansen
12 augusti, SMK Örkelljunga – Smedsvängen
16 september, SMK Hörby – TV-svängen
30 september, Hässleholms MK – Temahallen Grussprint

Fotnot: Under 2022 kördes också Sydsvenska Mästerskapet och Sydsvenska Sprintcupen, men de utgår 2023.

 

Annonser: