Kåtmyraslaget 2023 – Resultat, tidsschema, startordning

Annons:

Följ finaltävlingen i Hälsingeserien när Ljusdals MS arrangerar Kåtmyraslaget. Här är resultatlänk, startordning med mera.

50 bilar är anmälda till lördagens (den 28 oktober) tävling Kåtmyraslaget i Ljusdal som är finalen i 2023 års Hälsingeserien.

Tävlingen körs helt och hållet på Kåtmyrabanan och består av 3 varv runt banan per SS, och med 3 ss så mäter ss-längden cirka 9 kilometer. För att snabba upp det så kommer det att vara 2-3 bilar ute på banan sammanlagt.

De tre tidigare tävlingarna i serien var Gnarpstrofén (segrare Mattias Hägg
SMK Hälsinge, Toyota Corolla), WEZ-MEK-pokalen (segrare Stig Andervang, MK Rimo, Skoda Favorit R5 Evo), Light On-rallyt (segrare Patrik Sandell, Jämtlands MK, Skoda Favorit R5). Av dessa är endas Mattias Hägg med i dagens tävling, men med ett spetsigt startfält i 4wd så får han det svår att upprepa en totalseger.

Segerkandidaten för dagen är nog Jari Liiten som kommer till start i Mitsubishin. Här utmanas närmast av Tomas Bergman som också kör Mitsubishi, och därefter Fiesta R5-åkande Jan Wikström.

Annons:

Första start är kl 10.00 och senare i eftermiddag vet vi vilka som vann tävlingen, och vila som är vinnarna i årets totalt i Hälsingeserien..

Startordning
1. Ungdomsrally, (Grupp E+F+N<1400, VOC)
2. Grupp E, A+B+C-förare
3. Grupp F + VOC + Grupp N <1400cc, C-förare
4. Grupp F + VOC + Grupp N <1400cc, A+B-förare
5. Appendix K + (Grupp H t.o.m. årsmodell 1974), A+B+C-förare*
6. 2WD, B+C-förare
7. 2WD, A-förare
8. 4WD, A+B+C-förare

Några av de tävlande delar på bilar, ni kan se vilka här i Anmälningslistan.

Resultatlänk för Kåtmyraslaget 2023
Resultat Kåtmyraslaget 2023 (Raceconsulting)

Annonser: