Titelförsvararen Kalle Rovanperä inför Central European Rally 2023

Annons:

Med bara två deltävlingar kvar är titeln nära för Kalle Rovanperä och Jonne Halttunen. Här är Kalles tankar inför helgens Central European Rally.

Tre segrar, två andraplatser och en tredjeplats. dessa pallplaceringar under säsongens första elva deltävlingar har lagt grunden till den stabila ledningen i mästerskapet för den regerande mästaren Kalle Rovanperä.

Dock kan hans 31 poäng stora avstånd till titelutmanaren Elfyns Evans kan krympa om det inte går som tänkt i helgens Central European Rally.

Då stundar fyra dagar av en stenhård kamp på 18 specialsträckor i tre olika länder där allt kan hända, och som Babben säger, kan vända, på de luriga asfaltsvägarna. Några gruskorn för mycket i en snabbkurva kan ändra förutsättningarna.

Men det kan också gå vägen och Toyota-duon Kalle och hans co-driver Jonne Halttunen kan säkra VM-titeln redan nu på hemmakontinenten.

Annons:

– Att ta hem konstruktörs-mästersakpet var en stor prestation för hela teamet, och nu kommer vi att kämpa hårt för att slåss om förar- och co-driver titlarna i dessa sista deltävlingar för säsongen, berättar Kalle inför tävlingen och fortsätter.

– När det är kamp mellan teamkamrater är det alltid ganska vänligt och rättvist med likadana bilar, så det borde vara bra. Det kändes bra att vara tillbaka på asfaltunderlag, i vårt test kände jag mig bekväm i bilen direkt och förhoppningsvis blir det likadant i rallyt.

– Jag är ganska säker på att det kan bli en bra tävling för oss. Den här typen av asfaltrallyn passar mig normalt bäst och jag har haft några bra resultat på den här typen av vägar, avslutar Kalle.

Här hittar du tidsschema och resultatlänk till Central European Rally.

 

Annonser: