Tävlingskalender för VOC Mekonomen Rally Sverigeserien och Vinterserien 2024

Annons:

Nu är så gott som alla tävlingar och datum spikade för 2024 års SverigeSerien och VinterSerien för VOC Mekonomen Rally.

Dags att ta fram kalendern för 2024 igen och planera för fler fina och spännande tävlingar, den här gången främst för landets VOC-åkare då datum och tävlingar släppts till SverigeSerien och VinterSerien.

I år kommer också de två serierna att separeras helt, det vill säga att SverigeSerien kommer bestå av endast sommartävling.

VOC Mekonomen Rally 2024 drar igång redan med premiären av VinterSerien den 13 januari med 2 x Finnskogsvalsen, och avslutar uppe i Vännäs där Volvoåkarna kommer att få köra på VM-sträckor. Det blir något, att få jämföra sträcktider med Rovanperäs och Tänaks framfart några veckor tidigare.

Den tredje deltävlingen har inte datum och plats satt ännu, men cupledningen ska presentera det inom kort.

Annons:

VinterSerien 2024
1) 13 januari, Finnnskogsvalsen, dag
2) 13 januari, Finnnskogsvalsen, kväll
3) TBA, uppdateras inom kort
4) 9 mars, Vännäs Plåt Rally VM-special

Den 11 maj plockas grusdäcken fram och de sladdvänliga Volvobilarna återkommer till Älmhult och SSR för premiären av SverigeSerien. Efter det blir det västgötaslätten och fira Vara MKs hundraårs jubileum den 25 maj.

Datumet för den tredjedeltävlingen, Noratrofén, är den 8 juni, men kan komma att ändras till den 29, mer information kommer om det.

Efter sommar och semester är det dags för Laxårallyt den 17 augusti innan finalen stundar i Trollhättan (och klassisk Saab-mark) den 25 september. En tävling som körs samtidigt med SM-finalen.

SommarSerien 2024
1) 11 maj, SSR Sydsvenska rallyt
2) 25 maj, Varvloppet
3) 8 juni*, Noratrofén
4) 17 augusti, Laxårallyt
5) 21 september, Västrallyt
* datum kan ändras

 

Annonser: