Kalender och nyheter för Volvo Eurocup 2024

Annons:

Över 50 team är intresserade att köra 2024 års Volvo Eurocup som innehåller sex häftiga rallyäventyr. Här är kalendern som börjar i ett vintrigt Hassela.

Intresset för årets upplaga av Volvo Eurocup är rekordstort. Cuparrangören meddelar att över 50 team är meddelat intresse att köra tre eller fler tävlingar under året. Och till premiärtävlingen, Hasselasvängen den 25 februari är 36 gasglada Volvo-bilar anmälda.

Kalendern består av sex rallytävlingar som börjar med en redig vintertävling när Hasselasvängen avgörs mellan höga snövallar i slutet på februari.

Sedan väntar grustävlingar i Finland, Norge och Sverige samt två tyska asfaltstävlingar innan det är klart vilka fyra klass-segrare som får höja den största bucklan.

– I år är 5 års jubileum och därför beslöt jag mig på väg hem ifrån Tysklandstävlingen ifjol att hitta på något extra skoj detta året. Den viktga biten för mig är allt folk kommer ut och testar att köra utanför Sveriges gränser och har skoj. Därför är det också en drivkraft för mig att så många som möjligt kommer iväg och tävlar, säger cupansvarige Ted Malm.

Annons:

Nyheten i cupen för i år är att det tillkommit en ny klass (uppdelat på två) – VEC Classic. Som det låter så är den för Volvos i Appendix-K, med upp till 2 liter och sen över 2 liter.

De fyra klasserna är
VEC1 A & B-förare i VOC, GrF samt GrE godkända Volvobilar
VEC2 C förare i VOC, GrF samt GrE godkända Volvobilar
VECC1 AppK-Volvobilar upp till 2 liter
VECC2 AppK-Volvobilar över 2 liter

Tävlingskalender Volvo Eurocup 2024
1) 25 feb. Hälsingerallyt, Hassela (Vinter)
2) 18 maj, Ikaalinen Ralli, Ikaalinen (Grus)
3) 14-15 juni, Rallye Mittelrhein, Föhrster (Asfalt)
4) 13 juli, Slottssprinten, Katrineholm (Grus)
5) 16-17 augusti, Rally Juelsminde, Juelsminde (Asfalt)
6) 21 september, Rally Hedemarken, Hamar (Grus)

23 november, Prisutdelning, Linköping

– I år har cupens team valt att stötta Lars Stugemos kampanj #FkkCancer genom att varje deltagare vid varje deltävling betalar mellan 3 – 500 kr per tävling. Detta fungerar ju eftersom vi i gengäld betalar så lite i startavgifter och andra kostnader.

– Totalt hoppas vi kunna ge tillbaka runt 50 – 60 000kr till kampen mot cancer som mer eller mindre alla idag har en eller annan koppling till, berättar Ted.

Kalender för Volvo Eurocup 2024

Annonser: